giovedì 20 aprile 2017

Albanian little girls in traditional costumes of central Albania in the 40s.

Albanian little girls in traditional costumes of central Albania in the 40s. ///
 Vogelushe shqiptare me kostume te Shqiperise se Mesme ne vitet '40.

martedì 18 aprile 2017

A postcard of 1943 with an Albanian little girl dressed in the costume of Korca.

A postcard of 1943 with an Albanian little girl dressed in the costume of Korca region labeled "Urime te Perzemerta" (Warm Greetings) ///
Kartoline e vitit 1943. Nje vajze e vogel e veshur me kostumin tradicional te rajonit te Korçes me mbishkrimin "Urime te Perzemerta".

lunedì 17 aprile 2017

A little boy with the south albanian traditional Fustanella between the '20s-'30s of XXth century.

A little boy with the south albanian traditional Fustanella between the '20s-'30s of XXth century. ///
Femije me veshje tradicionale shqiptare me fustanelle te jugut, midis viteve '20-'30 te shek te XX-te.

King Zog and his sister Princess Sanije sunbathing in the '30s.


King Zog and his sister Princess Sanije sunbathing in the '30s. ///
Mbreti Zog dhe motra e tij Princesha Sanije duke bërë banjo dielli në vitet '30 të shek te XX-të.

mercoledì 12 aprile 2017

The hospital "Zogu I" in Tirana in the '30s.


The hospital "Zogu I" in Tirana in the '30s. Now it is known as Universitary Hospital Center. /// Spitali “Zogu I” në Tiranë ne vitet '30. Sot njihet si Qendra Spitalore Universitare.

domenica 2 aprile 2017

Vlore - Albania. The Flag Square in the 30s of the twentieth century.

Vlore - Albania. The Flag Square in the 30s of the twentieth century.///
Vlorë - Shqipëri. Sheshi i Flamurit. Vitet '30 shekulli i XX-te.

Albanian students and teachers of the ''State Gymnasium'', Tirana, Albania, 1926. Photo: M. Bali.


Albanian students and teachers of the ''State Gymnasium'', Tirana, Albania, 1926. Photo: M. Bali. source: "Tirana e Vjeter" by Gazmend Bakiu ///
Studentë dhe mësues shqiptarë të ''Gjimnazit të Shtetit'', Tiranë, Shqipëri, 1926. Foto: M. Bali. Burimi: "Tirana e Vjeter" nga Gazmend Bakiu.

sabato 1 aprile 2017

Princesses Myzejen, Ruhije and Maxhide in folk costume in the 30s.

Princesses Myzejen, Ruhije and Maxhide in folk costume in the 30s. ///
Princeshat Myzejen, Ruhije dhe Maxhide Zogu me kostum popullor ne nje fotografi te viteve '30. Mjaft të diskutuara për pasionin e tyre ndaj modës, ato qenë të parat në shoqërinë shqiptare që dolën në plazh me kostume banje europiane. Secila prej tyre mori nën patronazh nga një seksion te organizimit të shoqërisë. Princeshë Senijeja u vu në krye të Kryqit të Kuq Shqiptar, Princeshë Ruhija u angazhua në arsim dhe te drejtat e gruas, Princeshë Myzejeni në art dhe kulturë , ndërsa Princeshë Maxhideja në sporte.