martedì 23 maggio 2017

Selanik viti 1779.Selanik viti 1779: "Turku HASAN PASHA jep driten jeshile qe turqit dhe greket te ndermernin çfaredolloj aksioni qe atyre u pelqente kundrejt çdo shqiptari qe gjenin: TE VRASESH NJE SHQIPETAR NUK ESHTE NJE KRIM! Duke vazhduar marshimin e tij ai ekzekutoi te gjith shqiptaret qe gjente duke i vene flaken nje manastiri ku ata fshiheshin, duke ofruar 5 sequin (monedhe ari 3.5 gram ne perandorine osomane) per çdo koke Shqiptari qe i sillnin..."
Source: "Salonica, City of Ghosts: Christians, Muslims and Jews 1430-1950" by Mark Mazower.

Nessun commento:

Posta un commento