giovedì 5 gennaio 2017

Albanian woman from the north Albania (between 1858 and 1945).


Grua shqiptare me veshje karakteristike të veriut. Fotografia është pjesë e arkivit të Loïc Chauvin dhe Christian Raby, i cili përmban mbi njëqind fotografi të panjohura të realizuara në mes të viteve 1858 dhe 1945. Fotografia eshte shume e veçante ne llojin e vet: pozicioni i trupit dhe xhaketa - qe zbulon supet dhe krahet -, i bashkangjiten shikimit te syve te gruas qe eshte epiqendra e shprehise se saj unike, te thelle e te pandryshueshme. Subjekti/gruaja ka nje qendrim dhe sensualitet te perjeteshem. Nese do te ishte e veshur me rroba bashkekohore nuk do te ishte aspak e ndryshme nga modelet e revistave ose te sfilatave haute couture te Milanos, Parisit, New York-ut, Londres, etj. Ne aspektin e analizes fenomenologjike te stilit, ajo eshte nje bukuri e pavdekshme.///
Albanian woman from the north Albania. The photography is part of the archive of Loïc Chauvin and Christian Raby, which contains over one hundred unknown pictures realized between the years 1858 and 1945.

Nessun commento:

Posta un commento